Hyvä Oikeusministeriö - ja sitä johtava politiikko Tuija Brax (Vihreät) - vai eikö "politiikko" ole oikea yleistitteli kattamaan kaikki ne poliittiset virat, joita politiikoille annetaan? Onko "seikkailupäällikön puoliso" väärä tapa esitellä Tuija Brax uudelle tuttavuudelle? Eduskunnan kotisivulla Tuija Brax on laittanut miehensä ammatiksi "seikkailupäällikkö".  

Kirjoitin ammatikseni eurovaaliehdokkaana "klovni", sillä olen käyttänyt sitä titteliä viimeiset 20 vuotta kaikilla niillä kielillä, ja niissä maissa, joissa olen esiintynyt. Siksi myös nettisivuni ovat www.klovni.fi & www.clown.fi & www.klovn.dk & www.clown.dkwww.clown.se. Hankin Suomessa myös kotisivun www.pelle.fi, sillä en tiennyt ulkomailla asuvana vuonna 2003, onko Suomessa käytössä ammattititteli "klovni" vai "pelle". Tämä siksi, että muistin menneiltä vuosilta klovnin nimeltä Pelle Hermanni. 

Nyt olen viisaampi ja tiedän, että pelle voi olla kuka vain, myös Tuija Brax (oikeusministeri) tai Tarja Cronberg (työministeri), mutta klovnin ammattiin täytyy kouluttaa itsensä. Kuka tahansa ei voi olla klovni eikä kutsua itseään klovniksi ammatiltaan. Minä voin!

Myöskään Isä Mitro ei ole klovni, vaikka media on häntä klovniksi kutsunutkin. Pelle hän voi toki olla, vaikka olisikin ortodoksimunkki. Työskentelin Valamon luostarissa 3kk kesällä 1985. Otin aurinkoa yhtenä iltapäivänä puistonpenkillä ortodoksimunkin kanssa, joka istui vieressäni siviilivaatteissaan, ja kun viehättävä naishenkilö sanoi meille olleensa luostarissa vierailulla jo kolme varttia näkemättä yhtään munkkia, vieressä istuva mieshenkilö pyysi naista istumaan alas ja lupasi hakea paikalle aidon munkin. Hän palasi takaisin muutaman minuutin kuluttua munkkikaavussaan. Nainen poistui pettyneenä paikalta, ja sanoi, ettei hän ollut nähnyt yhtään aitoa ortodoksimunkkia Valamossa ja kaiken lisäksi joku pelle yritti tehdä häneen vaikutuksen vetämällä munkinkuteet päälleen.     

Olen kouluttanut itseni klovniksi opiskelemalla 2 vuotta Komediakoulussa Kööpenhaminassa sekä jatko-opinnoissa useiden muiden tunnettujen klovnien kanssa, joista Philippe Gaulier on ollut minulle tärkein opettajani. Myös Sacha Baron Cohen eli "Borat" on ollut Gaulierin oppilas. Oma koulutukseni:  www.pelle.fi/koulutus.html

Minulla ei ole koskaan elämässäni ollut työsopimusta, jossa olisi lukenut "sirkustaiteilija", ei millään kielellä ja koska en myöskään työskentele sirkuksessa, en katso olevani "sirkustaiteilija".

"Sirkustaiteilija" on yleisnimike kymmenille eri ammattiryhmille, joita sirkuksessa on; akrobaateille, veitsenheittelijöille, koirankesyttäjille, taikureille, jonglööreille, nuorallatanssijoille jne. Koska en ole koskaan ollut töissä sirkuksessa 20 vuotisen urani aikana, en ole siis koskaan ollut sirkustaiteilija - tai sirkusklovni - ja siksi vaadin Oikeusministeriöitä vetämään homman uusiksi. Vaadin minua tittelöitävän eurovaaleissa ammattinimikkeellä KLOVNI.  

Se, ettei Oikeusministeriö ole ottanut yhteyttä vaalilistan luovuttaneeseen vaaliasiamieheen, IPU:un tai allekirjoittaneeseen, VAIKKA OLIVAT NIIN LUVANNEET, VAAN KYSYMÄTTÄ LUPAA OMAVALTAISESTI MUUTTIVAT ammattini epämääräiseksi "sirkustaiteilijaksi". Vaadin oikeutta olla ammatiltani KLOVNI. Kuuluuko ihmisten ammattien päättäminen ylipäätänsä oikeusministeriölle (sen alainen Helsingin vaalipiirilautakunta) vai onko se ylittänyt valtuutensa ja tehnyt ratkaisun joka kuuluu työministeriön alaisuuteen? Vai onko yksi ja sama mihin Vihreiden johtamaan ministeriöön asia siirretään?

Toivon pikaista oikaisua Oikeusministeriöltä/Helsinginvaalipiirilautakunnalta!   

Porvoossa 8.5.2009

Kai Keskumäki, klovni

eurovaaliehdokas nro 209, (sitoutumaton, Itsenäisyyspuolue)

www.klovni.fi / www.clown.fi

www.sitoutumaton.eu & www.ipu.fi

Puhelin: 050.43.97.280 

Sähköpostit: kai.keskumaki@sitoutumaton.eu

     

---------- Forwarded message ----------
From: "Lea Launokari"
To: kai.keskumaki@sitoutumaton.eu
Subject: Tervehdys
Date: May 8, 2009 00:06

Hei Kai,
 
Onko Oikeusministeriöstä oltu sinuun yhteydessä koskien ammattiasi eurovaaleissa.
Olin yllättynyt että ovat muuttaneet klovnin sirkustaiteilijaksi. Kun vein paperit Oikeusministeriöön sanoin, että ammattisi on klovni. He sanoivat että jos se ei kelpaa ottavat yhteyttä. Minuun ei kukaan ole ollut yhteydessä.
 
Terveisin
Lea
Numero 211
*************************************************************************
Lea Launokari
Kaksosmäki 24, 02400 Kirkkonummi, Finland
tel: +358-9-298 1588 koti/home, +358-41-4970819 (vain 8.6. asti)
s-posti/e-mail lea.launokari(at)nettilinja.fi
Skype: leambl 1
****************************************************